Hoe werkt energetische therapie?

Energetische therapie werkt vanuit het holistische principe dat lichaam, geest en ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Volgens deze visie bestaat de mens uit energetische velden. Aandoeningen kunnen in deze velden teruggevonden worden als blokkades. Door aan deze blokkades te werken, kan de energie daar weer stromen waardoor het zelfhelendvermogen wordt aangeboord.

Bij langdurige klachten en ziektebeelden zijn de blokkades niet direct blijvend op te lossen en valt de client vaak na enige tijd terug in het oude, vertrouwde, patroon. Om die reden zijn vaak meerdere behandelingen nodig. De oude patronen worden dan doorbroken en het verbeteringsproces is ingezet.

Bij plotselinge, ernstige en langdurige klachten moet overigens, wat mij betreft, altijd een arts ingeschakeld worden. Reguliere en alternatieve geneeswijzen kunnen, en dienen, elkaar aan te vullen. Helaas blijkt dat vaak (nog) niet de praktijk te zijn.

Naast de reguliere geneeskunde dus, kan energetische therapie zeker een bijdrage leveren aan het mentale en fysieke welzijn, simpelweg omdat energetische therapie wèl holistisch werkt.

.